Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرویز جلیلی کامجو گفت: بازار سهام با مشکل رانت اطلاعاتی رو به رو بوده و بسیاری از اطلاعاتی که در کدال منتشر می‌شود سوخته است. به گزاش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار سرمایه از دو ماه گذشته وارد یک دالان نزولی شده و واکنش ضعیفی به اخبار مثبت نشان می‌دهد، اما در مقابل نسبت به معدود اخبار منفی و شایعات، آسیب‌پذیرتر از گذشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا دولت با تصمیمات خلق الساعه و یک شبه سعی در ایجاد روند تعادلی در این بازار دارد که هنوز هیچ یک از این تصمیمات ثمره مشخصی نداشته و گلایه‌مندی سهامداران همچنان ادامه دارد. در این میان برخی از صاحب‌نظران بازار سهام بر این باورند که این بازار با مشکلات ساختاری دست و پنجه نرم می‌کند و دولت باید برای اصلاح آن اقدامات اساسی‌تری انجام دهد.

سید پرویز جلیلی کامجو تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در نوسانات اخیر بازار سرمایه، سازمان بورس و اوراق بهادار برای بهبود اوضاع قوانین و سازوکار‌های مختلفی را اخذ و ابلاغ کرده است در صورتی که اشکالات اساسی در ساختار بازار وجود دارد که با وجود آن‌ها نمی‌توان انتظار وجود یک مسیر سازنده و مترقی را در این بازار داشت.

جلیلی کامجو در تکمیل سخنان خود مطرح کرد: بازار سهام با مشکل رانت اطلاعاتی رو به رو بوده و بسیاری از اطلاعاتی که در کدال منتشر می‌شود، سوخته است و یا به بیان دیگر اطلاعات تازه و دسته اول نیست!

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اقداماتی همچون محدودیت برای سهامداران، ممنوعیت نوسان‌گیری روزانه و... نمی‌تواند تاثیر بنیادی در روند بازار سهام بگذارد و نهاد متولی باید اولویت خود را جلوگیری از نشت اطلاعات قرار بدهد.

وی در بیان یکی دیگر از چالش‌های بازار سرمایه اضافه کرد: پس از اینکه شرکت اقدام به افزایش سرمایه از محل آورده نقدی می‌کند، مقداری حواله و یا حق تقدم به سهامداران آن نماد تعلق می‌گیرد، اما تا زمانی که این حواله تبدیل به سهم شود، حدود هشت الی سیزده ماه به طول می‌انجامد و متاسفانه سهامداران تا آن زمان امکان خرید و فروش و تصمیم‌گیری برای دارایی خود ندارند. حال این سوال به وجود می‌آید که چرا باید پروسه مذکور به این میزان زمان‌بر باشد؟!

جلیلی کامجو تشریح کرد: بازار سهام دوطرفه نبوده و اختیار فروش برای بسیاری از نماد‌ها فعال نیست. در حالی که این امر مزایای بسیاری از جمله افزایش نقدشوندگی و پررنگ شدن نقش تحلیل در سرمایه‌گذاری، دارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: برخی از کارگزاری‌ها به مشتریان خود اعتباری بر اساس گردش حساب آن‌ها پرداخت می‌کند و افراد امکان تمدید اعتبار‌های پیشین خود را دارند، اما اعتبار جدیدی تعریف نمی‎شود که همین موضوع باعث شائبه‌های مبنی بر اینکه اعتبارات به چه افرادی داده می‌شود و چرا امکان استفاده از آن برای عده‌ای مقدور و برای بسیاری ممکن نیست را بوجود می‌آورد.

وی ادامه داد: در واقع یکی از مشکلات مهم بازار مربوط به عدم نظارت به شیوه اعتباردهی در کارگزاری‌هاست. اکنون قانون یکسان و سراسری درمورد استفاده از اعتبارات کارگزاری‌ها برای تمام سهامداران وجود ندارد.

جلیلی کامجو در تشریح یکی دیگر از ایرادات اساسی بازار سهام مطرح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار به یک شرکت سه مجوز گوناگون و با وظایف و ماهیت‌های متفاوت می‌دهد. به‌طور مثال یکی از کارگزاری‌های شناخته شده علاوه بر اینکه در دو بخش کارگزاری و سبدگردانی فعال است، مجوز تاسیس صندوق سرمایه‌گذاری در سهام را نیز دارد که این موضوع باعث ایجاد رانت اطلاعاتی برای دست‌اندرکاران آن می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در واقع فعالیت یک شرکت در سه ماهیت مختلف بازار بورس باعث می‌شود تا اطلاعات بین کارگزاری و سبدگردان به اشتراک گذاشته شود و رانتی بزرگ برای شرکت دارای مجوز به وجود بیاید. این مسئله یکی از بزرگترین مشکلات بازار سهام بوده؛ اگر سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال رفع موانع پیش روی و ارتقاء بازار سرمایه است باید چاره‌ای اساسی برای رانت و نشت اطلاعات بیاندیشد. منبع: رادار اقتصاد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازار سرمایه رانت اطلاعاتی کدال کارشناس بازار سرمایه رانت اطلاعاتی کارگزاری ها بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۴۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟

امارات یکی از کشور‌های مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالا‌هایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالا‌هایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش تجارت نیوز، بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگا‌ه‌ها شده است. از آنجایی که امارات یکی از کشور‌های مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه، در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشور‌های مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آن‌ها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفتگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید ۷۰ درصد کالا‌های خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف ۴ الی ۵ ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالا‌های وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالا‌های وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالا‌ها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالا‌هایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالا‌ها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبار‌ها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالا‌های خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالا‌ها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آن‌ها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند، اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالا‌ها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

دیگر خبرها

  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • سابقه جمع‌آوری اطلاعات صهیونیست‌ها از ایران + فیلم
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما