Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-04@12:09:12 GMT

« فسلیر » زنگ خطری برای تازه واردان بورس

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۴۵۴۹۱

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  حالا و با گذشت ۵ ماه از این اظهارات، مدیران شرکت‌ سولیران تصمیم خود را مبنی بر انحلال آن عملی کرده‌اند. خبر انحلال سولیران در حالی که تا روز قبل از آن برخی سرمایه‌گذاران در صف خرید سهام این شرکت قرار داشتند، موج انتقادهای فعالان بازار و همچنین هشدار کارشناسان بورس را به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گفته کارشناسان، علت اصلی زیان سهامداران در این شرایط مراجعه نکردن آنان به اطلاعیه‌های سامانه کدال است؛ سامانه‌ای که گزارش‌های گذشته‌نگر شرکت‌ها در آن منعکس می‌شود. فعالان بازار سرمایه می‌گویند درصد زیادی از تازه‌واردان یا از وجود سامانه کدال اطلاعی ندارند یا ترجیح می‌دهند به توصیه دیگران برای خرید یا فروش سهام توجه کنند.

 

سولیران یک شبه منحل نشد

وحید روشن‌قلب، مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار در این باره گفت: انحلال شرکت سولیران دلایل مختلفی دارد؛ این‌طور نبود که این شرکت یک‌شبه منحل شود. او ادامه داد: اگر سوابق شرکت سولیران را درکدال بررسی کنیم، کاملا واضح است که این شرکت در چه وضعیتی قرارداشته است. قرار بود چند بار مجمع فوق العاده این شرکت برای بررسی موضوع انحلال برگزار شود؛ اما با توجه به اینکه گزارش حسابرس آماده نبود، تشکیل مجمع برای بررسی و نتیجه‌گیری نهایی در مورد تداوم فعالیت سولیران به تعویق افتاد.  روشن‌قلب افزود: هیات‌مدیره شرکت به این نتیجه رسیده که سولیران نمی‌تواند سودده باشد و با توجه به میزان بدهی‌های آن تصمیم به انحلال گرفته‌اند.

 

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس به شایعاتی که در مورد پرداخت بدهی سهامداران شرکت سولیران وجود دارد، اشاره کرد و گفت: بعد از کسر بدهی‌های شرکت اگر پولی باقی بماند به سهامداران پرداخت می‌شود؛ ضمن اینکه معمولا شرکت‌هایی که در چنین وضعیتی قرار می‌گیرند بعد از تسویه بدهی نمی‌توانند پول سهامداران راپرداخت کنند، اگرچه شرایط شرکت‌ها قابل قیاس با یکدیگر نیست.

 

این مقام مسوول در بازار سرمایه با اشاره به ورود سرمایه گذاران جدید به بورس اعلام کرد: متاسفانه برخی سهامداران تازه‌وارد به بورس نمی‌دانند برای سرمایه‌گذاری در یک شرکت می‌توانند با مراجعه به کدال درمورد وضعیت دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت مورد نظرخود اطلاعات کافی به دست آورند. از این رو با تبلیغات افراد سودجو نقدینگی‌شان را صرف خرید سهام شرکت‌هایی می‌کنند که معلوم نیست تا چه زمانی می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

 

روشن قلب در پاسخ به اینکه احتمال انحلال چند شرکت دیگر و خروج آنها از بازار سرمایه وجود دارد، گفت: تا این لحظه شرکتی درخواست انحلال نداده، اگرچه وضعیت و سوابق شرکت‌ها در کدال گویای همه چیز است.

 

برخی شرکت‌ها دارایی چندانی ندارند و در شرایطی نیستند که بتوانند در درازمدت به حیات خود ادامه دهند؛ به همین دلیل صاحبان سرمایه با آگاهی بیشتری باید وارد این بازار شوند و بر اساس تبلیغات بی پایه و اساس، نقدینگی شان را وارد هیجانات بازار نکنند.

 

تازه واردان به کدال توجهی ندارند

الهام محبی، از کارشناسان بازار سرمایه در این باره  گفت: افرادی که به تازگی وارد بورس شده‌اند به بررسی عملکرد شرکت‌ها علاقه‌ای ندارند و فقط با توصیه اطرافیان و دوستان به خرید و فروش سهم اقدام می‌کنند.او ادامه داد: به جرات می‌توان گفت ۹۰ درصد تازه‌واردان به اطلاعیه‌های کدال مراجعه نمی‌کنند و اطلاعاتی درباره وضعیت سود و زیان شرکت دردست ندارند. علاقه این افراد معرفی سهم و در حقیقت گرفتن سیگنال از دیگران است.

 

محبی افزود: دراین شرایط هم سهامداران هم بورس باید ادبیات مشترکی ایجاد کنند تا سهامداران دلیل مراجعه نکردن به کدال را دشواری برای درک اطلاعیه‌ها و صورت‌های مالی ندانند.به گفته این کارشناس بورس، درحال حاضر عمدتا قدیمی‌ترها و آن دسته از افرادی که تحصیلاتی در زمینه حسابداری دارند به این اطلاعیه‌ها مراجعه می‌کنند. افرادی که بدون تحقیق وارد عرصه معاملات می‌شوند و اطلاع کافی از روند بازار ندارند تجربه تلخ سهامداران شرکت سولیران را تکرار می‌کنند.

 

مگر می‌شود یک‌شبه و بدون ارسال هشدار قبلی بورس به سهامداران شرکتی منحل شود؟ اگر به اطلاعیه‌های شرکت سولیران درکدال مراجعه کنیم، مشخص است که این شرکت در وضع مناسب مالی قرار نداشته و تا پایان خرداد ۹۹ زیان‌ده بوده است.بنابراین اگر سهامداران قبل از اقدام برای خرید سهام، به سامانه کدال مراجعه می‌کردند و رقم زیانی را که برای هر سهم کنار گذاشته شده بود؛ می‌دیدند، ازخرید و سرمایه‌گذاری منصرف می‌شدند.

 

دنیای اقتصاد

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: سهامداران بورس اقتصاد جام نیوز بازار سرمایه تازه واردان اطلاعیه ها تازه وارد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۵۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهمترین محورهای زندگی بشریت حول مسئله مسکن عنوان شده و با توجه به اهمیت بازار مسکن در کشور به دلیل ارتباط مستقیم با وضعیت معیشت و رفاه زندگی مردم دارد.

نوسان قیمت در نقاط مختلف منطقه ۱۹ و ۲۰ تهران، حدود ۳۰ درصد برآورد شده که در سال جاری میانگین قیمت آپارتمان‌های نوساز در محله‌های خانی‌آباد و تقی‌آباد از ۵۵ میلیون تومان بر مترمربع عبور کرده است.

براساس این گزارش، طبق محاسبه ناحیه یک مناطق ۱۹ و ۲۰ بالاترین قیمت منطقه را به خود اختصاص داده و در معاملات خاص بعضاً آپارتمان‌هایی تا ۸۰ میلیون تومان بر مترمربع در آن معامله شده است.

بعد از آن ناحیه ۲ این دو منطقه ذکر شده، قیمت آپارتمان نوساز بیش از ۵۰ و کمتر از ۵۵ میلیون تومان بر مترمربع است که بعضاً معاملات خاص تا ۷۰ میلیون تومان بر مترمربع انجام شده است؛ نهایتاً در ناحیه ۳، قیمت آپارتمان نوساز کمتر از ۴۰ میلیون تومان بر مترمربع بوده و معاملات فراتر از میانگین چندان مشاهده نمی‌شود.

به گزارش مهر، روند سال‌های اخیر نشان می‌دهد آینده مناطق ۱۹ و ۲۰ از منظر سرمایه‌گذاری می‌تواند قطب سرمایه‌گذاری همراه با رشد بالا را به همراه خود خواهد داشت.

بر همین اساس، خبرگزاری مهر قصد دارد در سلسله گزارش‌هایی قیمت خرید، رهن و اجاره واحدهای مسکونی در مناطق مختلف تهران را به صورت مجزا بررسی کند.

در گزارش روزهای اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن در پایان سال (۱۴۰۲)، به بررسی وضعیت نرخ خرید و فروش «منطقه ۱۳» و «منطقه ۱۴» و «منطقه ۱۵» و «منطقه ۱۶» و «منطقه ۱۷» و «منطقه ۱۸» و «منطقه ۱۹» پرداختیم؛ حال قصد داریم در گزارش پیش رو نرخ خرید و فروش در «منطقه ۲۰» تهران را بررسی کنیم.

براساس آمار قیمت‌ها، برای خرید یک واحد ۸۴ متری در منطقه ۲۰ محله صفاییه - چشمه علی تهران، ۸ ساله ساخت، نیازمند حداقل ۴ میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان است.

قیمت خرید واحدهای دیگر در منطقه ۱۹ تهران را در جدول زیر بررسی کنید؛

محله و خیابان (منطقه ۲۰)‌ متراژ عمر ساختمان قیمت کل ساختمان (تومان)
ابن بابویه ۸۷ ۱۳۹۶ ۳,۹۰۰,۰۰۰,۰۰۰
صفاییه - چشمه علی ۸۴ ۱۳۹۶ ۴,۴۶۰,۰۰۰,۰۰۰
تقی‌آباد ۷۰ ۱۴۰۳ ۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
جوانمرد قصاب ۹۰ ۱۴۰۲ ۵,۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰
حمزه‌آباد - متروی شهر ری ۸۰ ۱۴۰۲ ۵,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
دولت‌آباد ۸۸ ۱۴۰۰ ۲,۷۷۰,۰۰۰,۰۰۰
دیلمان - میدان نماز ۸۵ ۱۴۰۱ ۶,۱۲۰,۰۰۰,۰۰۰
سرتخت ۹۵ ۱۴۰۰ ۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰
سه‌راه ورامین ۷۶ ۱۳۹۶ ۴,۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰
شهادت ۸۵ ۱۴۰۱ ۴,۸۵۰,۰۰۰,۰۰۰

به گزارش مهر،

کد خبر 6092711 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی